top of page

Приемът за учебната 2022/2023 г. ще продължи до 07. септември

МП Философия обяви прием за учебната 2022/2023 г.

Информацията за кандидатстване е публикувана на ma.su-phls.info. Срокът за подаване на документи е до 07. септември 2022 г.

За платено обучение има и допълнителен прием, за който могат да се подават документи от 9. до 21. септември 2022 г.


Срок на обучение: 2 семестъра

Форма на обучение: редовна


Условия за кандидатстване:


1. Приемът в програмата е за студенти от бакалавърска степен по философия, както и за лица завършили висше образование – ОКС бакалавър или ОКС магистър след средно образование, независимо от професионалното направление;


2. Приемът на кандидатите за платена форма на обучение се осъществява без полагане на конкурсни изпити, само въз основа на успеха от дипломата за завършена степен на висше образование по философия, при условие че този успех е не по-нисък от добър и в зависимост от утвърдените места за прием.


3. За кандидатстващите за прием в субсидираните от държавата места условията за прием са:

  • Среден успех от семестриалните и държавните изпити над добър;

  • Събеседване на подалите документи кандидати с комисия от преподаватели върху мотивацията им за кандидатстване. В комисията ще бъдат включени специалисти от съответните модулни направления на програмата.

4. Балът за класиране в програмата се образува от средноаритметичната оценка от семестриалните и държавните изпити и оценката от събеседването. Като оценка за събеседването може да бъде зачетена и оценка от конкурсен изпит в друга магистърска програма на Философски факултет от същата година.



bottom of page